A kémiai reakciók növelik az energiatárolási módszer hatékonyságát

Az Oregoni Egyetem Mérnöki Karának kutatása felfedezte, hogyan lehet javítani a megújuló energiára való globális áttérés szempontjából kulcsfontosságú hálózati méretű tárolás hatékonyságát.

A reverzibilis reakciók hő formájában energiát tudnak felvenni, és ezt követően meg is őrzik azt az energiát, amely egyébként elveszne.

A nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás felé való elmozdulás megköveteli a zöld energiaforrások, például a szél- és napenergia kiszámíthatatlan természetének kezelését, valamint a kereslet és kínálat eltéréseinek leküzdését, mondta Nick AuYeung, aki a tanulmányt vezette.

AuYeung szerint ezek a kihívások szükségessé teszik az energiatárolást a szivattyús vízerőműveken és a hatalmas lítiumion-akkumulátorokon túlmutató eszközökkel is.

A tanulmányról részletesebben itt, az egyetem honlapján lehet tájékozódni.

Forrás (enn.com)

Címlapkép: Freepik
Cikk forrása

iratkozzon fel hírlevelünkre!

Csatlakozzon hírlevelünkhöz, és maradjon naprakész a zöld energiaforrások és fenntartható energia beszerzés legfrissebb híreivel! Fedezze fel velünk a jövő energia megoldásait, és legyen részese a zöld átmenet izgalmas fejleményeinek. Iratkozzon fel most, hogy elsőként értesüljön a legújabb innovációkról és lehetőségekről!