Aggódnak az orosz energiaimport miatt a Volkswagennél

A Volkswagen, Európa egyik vezető autógyártója aggódik amiatt, hogy az orosz energiaimport betiltása milyen hatással lesz az üzletmenetére – mondta nemrég a vállalat vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a wolfsburgi gyár energiaellátását korszerűsítik, hogy alternatív üzemanyagforrásokat használhasson az üzem.

“Megértve a helyzetet úgy döntöttünk, hogy korszerűsítjük széntüzelésű erőműveinket, hogy továbbra is képesek legyünk szenet és gázt használni” – mondta Herbert Diess újságíróknak az első negyedéves eredmények ismertetése után. Hozzátette:

Ez a fő üzemünkre vonatkozik itt Wolfsburgban

Mindez azt követően érkezett, hogy bejelentették a teljes orosz olajimport tilalom tervét az EU-ban – a terv szerint az orosz nyersolajat hat hónapos távon, a finomított termékeket pedig az év végével teljességgel betiltanák az Unióban.

Diess megjegyezte: “Az autógyártó üzemek energiafogyasztása nem olyan magas, a legtöbbet a festőüzemben használjuk fel, és úgy gondolom, ott elég rugalmasak vagyunk. De ami azt illeti…

EGY GÁZLEZÁRÁS VAGY -CSÖKKENTÉS POTENCIÁLISAN ELÉG NAGY KÁRT OKOZNA A NÉMET GAZDASÁGNAK.

 

 

Címlapkép: Unsplash

Cikk forrása

iratkozzon fel hírlevelünkre!

Csatlakozzon hírlevelünkhöz, és maradjon naprakész a zöld energiaforrások és fenntartható energia beszerzés legfrissebb híreivel! Fedezze fel velünk a jövő energia megoldásait, és legyen részese a zöld átmenet izgalmas fejleményeinek. Iratkozzon fel most, hogy elsőként értesüljön a legújabb innovációkról és lehetőségekről!