Bréking: elérte a 400 forintot az euró árfolyama

Az imént a forint árfolyama elérte a 400-as szintet az euróval szemben. Ma reggel még 380 körül kezdte a napot a forint, azóta ütemes leértékelődést mutat.

A forint ma reggel ütemes gyengülést mutatott, és az iménti percekben elérte a 400 forintos árfolyamot az euró. A forint már múlt héten is jelentős gyengülést mutatott, ezt a hetet is 380 forint felett kezdte az euró árfolyama, a reggeli órákban viszont erőteljesen gyengült.

euro forint 400

A forintgyengülés oka a háborús helyzet, a feltörekvő devizák jelentősen gyengülnek: a lengyel zlotyi és a cseh korona is erőteljes gyengülést mutat, de messze a forint a leginkább alulteljesítő deviza.

Egyelőre nem látszik, hogy mi állítja meg a forint gyengülését. A háborús helyzet enyhülése jelentős hangulatjavulást hozhatna, de erre egyelőre nincs kilátás. Oroszország elkötelezettnek tűnik a háború folytatásában, miközben a nemzetközi nyomás is egyre erőteljesebb Oroszországon.

 

 

Címlapkép: Getty Images

Cikk forrása

iratkozzon fel hírlevelünkre!

Csatlakozzon hírlevelünkhöz, és maradjon naprakész a zöld energiaforrások és fenntartható energia beszerzés legfrissebb híreivel! Fedezze fel velünk a jövő energia megoldásait, és legyen részese a zöld átmenet izgalmas fejleményeinek. Iratkozzon fel most, hogy elsőként értesüljön a legújabb innovációkról és lehetőségekről!