Egyre több orosz gáz érkezik Európába!

Július első felében a júniusi átlaghoz képest 28%-kal növelte a Gazprom az Európába irányuló földgáz exportját, ezzel idei évi rekordot ért el a vállalat. A szállítások Ukrajnán és a Török-Áramlaton keresztül történtek.

Július első felében az orosz Gazprom a júniusi átlaghoz képest 28 százalékkal növelte az Európába irányuló vezetékes földgázexportját, ezzel 2023-as csúcsot ért el a behozatal. Ezt az ugrásszerű növekedést Ukrajnán és a Török Áramlaton keresztül szállított mennyiség tették ki, ugyanis jelenleg egyedül ezen a két módon érkezik az orosz gáz a kontinensre.

Július első felében a Gazprom, Oroszország vezető földgázipari vállalata jelentősen megnövelte az európába irányuló vezetékes földgázexportot, közölte a Reuters. A hírügynökség számításai szerint a behozatal a júniusi átlaghoz képest 28 százalékkal nőtt,

ÉS 2023-BAN ÚJ CSÚCSRA UGROTT.

Ezeket az értékeket az Ukrajnán és a Török Áramlaton keresztül szállított mennyiségek alapján hozta össze az orosz társaság. Július első felében a napi átlagos csővezetékes export a júniusi 66,8 millió köbméterről 85,7 millió köbméterre (mcm) emelkedett – ez az adat az Entsog európai gázszállító csoport által szolgáltatott információk és a Gazprom Ukrajnán keresztül történő gázszállításról szóló napi jelentései alapján végzett számításokból származik. A Gazprom azonban egy ideje már nem közli exportadatait, és nem válaszolt, amikor az üggyel kapcsolatban kommentárt kért tőle a Reuters.

 

Kontextusként azonban fontos hozzátenni, hogy az idén rekordnak minősülő export

ÍGY IS JÓCSKÁN ELMARAD A HÁBORÚ ELŐTTI VOLUMENEKTŐL,

azoktól az időktől, amikor még négy fő útvonalon érkezett a vezetékes gáz a kontinensre.

 

Címlapkép: Getty Images

Cikk forrása

iratkozzon fel hírlevelünkre!

Csatlakozzon hírlevelünkhöz, és maradjon naprakész a zöld energiaforrások és fenntartható energia beszerzés legfrissebb híreivel! Fedezze fel velünk a jövő energia megoldásait, és legyen részese a zöld átmenet izgalmas fejleményeinek. Iratkozzon fel most, hogy elsőként értesüljön a legújabb innovációkról és lehetőségekről!