Fontos átalakulás az energiapiacon: Megvásárolja az E.On Áramszolgáltatót az MVM csoport

Az MVM Energetika a BÉT oldalán tájékoztatta a piaci szereplőket, hogy a vállalat megvásárolja az E.On Áramszolgáltatót. A tranzakció zárása után az MVM csoport nyújtja a teljes hazai egyetemes szolgáltatást a földgáz- és villamos energia területén valamennyi lakossági ügyfélnek. A tranzakció zárására a szerződésben meghatározott feltételek teljesülését követően kerül sor.

Az MVM és az E.On Hungária által 2022. január 11-én aláírt szándéknyilatkozat aláírását követően a két vállalat tegnap írt alá megállapodást arról, hogy az MVM megvásárolja az E.ON Áramszolgáltató üzletrészeinek 100 százalékát, ezzel az MVM csoport válik a hazai egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatásra jogosult felhasználók kereskedő partnerévé. A felek a tranzakció zárását, a szükséges engedélyek megszerzése és hasonló tranzakciókban szokásos zárási feltételek teljesítését követően 2022 tavaszára tervezik.

A tranzakció a Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon csaknem 2,5 millió ügyfelet érint, akik jelenleg egyetemes szolgáltatásként vásárolják a villamos energiát az E.ON Áramszolgáltatótól. A vonatkozó közlemény szerint a következő másfél évben a két vállalat megosztja egymás között az átvételre kerülő szolgáltatás technikai feltételeinek biztosítását annak érdekében, hogy az átállás jól szervezett módon, gördülékenyen történjen.

Az MVM Zrt. az E.On Hungária Zrt. 25 százalékos tulajdonosa.

Címlapkép: Shutterstock

Cikk forrása

iratkozzon fel hírlevelünkre!

Csatlakozzon hírlevelünkhöz, és maradjon naprakész a zöld energiaforrások és fenntartható energia beszerzés legfrissebb híreivel! Fedezze fel velünk a jövő energia megoldásait, és legyen részese a zöld átmenet izgalmas fejleményeinek. Iratkozzon fel most, hogy elsőként értesüljön a legújabb innovációkról és lehetőségekről!