Megkezdte működését Franciaország első kereskedelmi méretű tengeri szélerőműparkja

A hét folyamán megkezdte működését Franciaország első kereskedelmi méretű tengeri szélerőműparkja. 10 évet vett igénybe a 80 szélturbina kiépítése, melyek 480 megawattal bővítik Loire-Atlantique régió villamosenergia-hálózatát, ezzel 400 000 háztartás energia ellátását biztosítva.

Szerdán megkezdte működését Franciaország első kereskedelmi méretű tengeri szélerőműparkja, amely 480 megawatt kapacitással bővíti a hálózatot. A Saint-Nazaire projekt megvalósítása 10 évig tartott.

A Franciaország északnyugati részén, Bretagne partjainál található Saint-Nazaire szélerőműpark 80 turbinából áll, és évente 400 000 háztartás, vagyis a Loire-Atlantique régió villamosenergia-fogyasztásának 20%-a számára biztosít tiszta energiát.

A projekt társtulajdonosai az EDF Renewables és az EIH Sarl, a kanadai Enbridge Inc. leányvállalata, valamint a CPP Investments.

Az Enbridge, amely leginkább észak-amerikai olajvezeték-hálózatáról ismert, partner három másik, jelenleg építés alatt álló francia szélerőmű-projektben.

Szeptemberben Emmanuel Macron francia elnök meglátogatta a helyszínt, és ígéretet tett a bürokrácia csökkentésére, hogy felére csökkentse a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos projektek megvalósításához szükséges időt Franciaországban. 

Az év elején Macron azt mondta, hogy 2050-re Franciaországban mintegy 50 tengeri szélerőműparkot szeretne létrehozni.

A Saint-Nazaire projekt megvalósítása 10 évig tartott.

 

 

Címlapkép: Unsplash

Cikk forrása

iratkozzon fel hírlevelünkre!

Csatlakozzon hírlevelünkhöz, és maradjon naprakész a zöld energiaforrások és fenntartható energia beszerzés legfrissebb híreivel! Fedezze fel velünk a jövő energia megoldásait, és legyen részese a zöld átmenet izgalmas fejleményeinek. Iratkozzon fel most, hogy elsőként értesüljön a legújabb innovációkról és lehetőségekről!