Megszerezte az Titászt az Opus

Megszerezte az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 100 százalékos részvénycsomagját az Opus Global érdekeltségi körébe tartozó OPUS Energy Kft. Az eladó E.ON Hungária Zrt-val még március 30-án írtak alá adásvételi szerződést a felek, ennek a zárási feltételei teljesültek most. A tranzakciót lezárták.

Az Opus Energy a Titász megvásárlásához 50 milliárd forint hitelt vett föl az MKB-tól és a Takarékbanktól – írja a Világgazdaság.

A cég elnevezése 2021.szeptember 1-től OPUS Titász Áramhálózati Zrt.-re változik.

A tőzsdei társaság Igazgatósága szintén 2021.márciusában döntött a TITÁSZ Áramhálózati Zártkörűen Működő Részvénytársaságot tulajdonló OPUS Energy Kft. Létrehozásáról. Az OPUS akkori közleményében azt írta: 2020 decemberében az OPUS GLOBAL Nyrt. kötelező érvényű ajánlatot tett az E.ON Beteiligungen GmbH-nak az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) részvénycsomagjának megvásárlására. A tranzakciós folyamat technikai lépéseként a tőzsdei társaság Igazgatósága döntött arról, hogy a Status Energy Kft-vel közösen ötven-ötven százalékos tulajdoni arányban létrehozza az OPUS Energy Kft.-t, amely cégen keresztül kívánja tulajdonolni az tiszántúli áramhálózati vállalatot.

Így lett mind a TIGÁZ, mind a TITÁSZ az OPUS eszközportfóliójának értékes eleme, amely mostantól kiszámítható, stabil bevételt biztosít a tőzsdei cég eredménytermelő képességéhez.

Címlapkép forrása: Freepik

Cikk forrása

iratkozzon fel hírlevelünkre!

Csatlakozzon hírlevelünkhöz, és maradjon naprakész a zöld energiaforrások és fenntartható energia beszerzés legfrissebb híreivel! Fedezze fel velünk a jövő energia megoldásait, és legyen részese a zöld átmenet izgalmas fejleményeinek. Iratkozzon fel most, hogy elsőként értesüljön a legújabb innovációkról és lehetőségekről!