Európa egyik legmelegebb országában nem lehet majd 27 fok alá állítani a klímát

Spanyolország ösztönözni fogja a köztisztviselők távmunkáját és korlátozni fogja a légkondicionálást a középületekben az energiafogyasztás csökkentése érdekében, Brüsszel azon erőfeszítéseinek részeként, hogy megszüntesse Európa orosz gáztól függőségét – derült ki egy csütörtökön megjelent dokumentumból.

A hivatalos közlönyben közzétett energiahatékonysági terv szerint a légkondicionáló termosztátokat nem szabad 27 Celsius-fok alá állítani, hogy az irodák hűtése kevesebb energiafelhasználással történjen.

TÉLEN A FŰTÉSI HŐMÉRSÉKLETI SZABÁLYZÓT NEM SZABAD 19 FOK FÖLÉ ÁLLÍTANI.

Ezeket az intézkedéseket mindig alkalmazzák, amikor csak műszakilag lehetséges – áll a szövegben, amelynek főbb vázlatait kedden mutatták be a madridi minisztertanács ülésén. A terv, amelynek meghirdetett célja Spanyolország energiaszámlájának csökkentése, olyan intézkedéseket is tartalmaz, amelyek arra ösztönzik a köztisztviselőket, hogy tömegközlekedéssel járjanak munkába, valamint növeljék a távmunkát a közigazgatásban.

Az állami köztisztviselők három nap távmunkát végezhetnek minden két nap személyes munkavégzés után” – fejtette ki María Jesús Montero Cuadrado pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy a terv keretében elfogadott intézkedések azonnal alkalmazandók lesznek.

Május közepén az Európai Bizottság az ukrajnai háborúra válaszul 210 milliárd eurós tervet terjesztett elő a megújuló energiák fellendítésére és jelentős energia-megtakarításokra, hogy a lehető leggyorsabban függetlenítse a tagországokat az orosz gázimporttól.

Ezen erőfeszítések részeként több tagállam már bejelentette a középületeket érintő intézkedéseket, így például Olaszország, amely az iskolákban és a közigazgatásban a fűtés csökkentését és a légkondicionálás mérséklését is tervez

 

 

Címlapkép: Getty Images

Cikk forrása

iratkozzon fel hírlevelünkre!

Csatlakozzon hírlevelünkhöz, és maradjon naprakész a zöld energiaforrások és fenntartható energia beszerzés legfrissebb híreivel! Fedezze fel velünk a jövő energia megoldásait, és legyen részese a zöld átmenet izgalmas fejleményeinek. Iratkozzon fel most, hogy elsőként értesüljön a legújabb innovációkról és lehetőségekről!